Eipä sujunut tämä ilta suunnitelmien mukaan. Piti mennä siskon luo viemään joululahjoja ja moikkaamaan lapsia, sen sijaan suuntasimme Justuksen kanssa päivälenkin jälkeen eläinlääkäriin. Jalat ja kynnet ovat tällä kertaa ehjät, sen sijaan Justuksella oli ongelmia pissaamisen kanssa :(

Justuksen nostaessa ensimmäistä kertaa lenkillä koipea en katsonut sitä ollenkaan, mutta tuntuma hihnan toisesta päästä kertoi että nyt ei ole kaikki kohdallaan. On se kumma miten sitä tunteekin oman koiransa noin hyvin! Seuraavan pissaamisen yhteydessä huomasinkin sitten, että Justus jättää pissaamisen "kesken" ja omituisesti venyttää takapäätään heti perään ja kulkee muutaman askeleen hassusti kuin hiipien. Tätä jatkui koko lenkin ajan, muuten koira liikkui ihan normaalisti. Kotona soitin heti eläinlääkärillemme (Länsi-Vantaan Eläinklinikka Myyrmäessä) ja saimme ajan jo tunnin päähän. Eläinlääkärille lähtiessä purkki mukaan ja pissanäytettä pyydystämään. En mä sinne montaa tippaa saanut, mutta tarpeeksi kuitenkin :)

Eläinlääkäriin menimme vaa'an kautta, Justus on lihonut melkein kilon ja painaa nyt ensimmäistä kertaa yli 40 kiloa. Ei mikään ihme, sillä syksyn aikana on jouduttu olemaan vähällä liikunnalla useampi viikko. Ylipainoista Justuksesta ei saa millään, mutta löysässä kunnossahan se on. Toivotaan että päästään nyt liikkumaan normaalisti, niin eiköhän se siitä!

Eläinlääkäri tutki Justuksen tarkasti, paineli vatsan, kokeili eturauhasen ja selän ja takajalatkin, ettei vika ole siellä. Eturauhanen oli hieman suurentunut, mutta ei aristanut koskettaessa. Pissanäytteessä näkyi kohonnut ph-arvo ja hieman verta, joten eturauhas-/pissatulehduksesta oli kyse. Justukseen tökättiin hormonipiikki ja kotiin saimme 10 päivän antibioottikuurin. Jos tauti alkaa uusimaan, niin sitten edessä on sterilointi. Mä en kyllä montaa tulehdusta ala katsomaan, vaan pallit lähtevät heti jos siltä näyttää että ne aiheuttavat terveysongelmia. Tähän astihan Justuksella ei ole koskaan ollut mitään ongelmia eturauhasen kanssa, vaikka sen hormonit toisinaan pyörivätkin ylikierroksilla (sen suhteen on ollut pitkään rauhallista!).

Että tämmöistä. Onneksi saimme heti ajan lääkärille, niin päästään huomenna rauhassa viettämään juhlapyhiä. Täytyy kehua että olemme saaneet tuolta eläinlääkäriasemalta erinomaista palvelua, nyt saatiin aika näin nopeasti ja kannuskynnen mentyä mökillä lähettivät reseptin paikalliseen apteekkiin niin selvittiin viikonlopun yli. Mulla on vielä huomenna normaali työpäivä, mutta sitten viisi päivää vapaata, ihanaa :)