Perjantaina junassa otetut vartin unet piristivät sen verran, että kotiin tultuani pakkasin treenikamat reppuun ja suunnistin Justuksen kanssa Konalan hallille treenaamaan tokoliikkeitä. Hallilla olikin tällä kertaa vähän enemmän porukkaa, mutta tokopuolella vaan yksi koira, joten hyvin mahduimme mukaan.

Tällä hallilla me kävimme loppukesästä treenaamassa avoimen luokan hyppyä, joka tahtoi olla Justukselle vaikea liike kun se hyppäsi esteen yli niin vinoon ettei pystynyt enää hyppäämään takaisin. Silloin saimme hypyn mukavaan kisakuntoon, nyt vähän mietitytti miten hyppy kulkee pitkän tauon jälkeen. Ja sehän sujui juuri niin kuin pitääkinHymy Edes ensimmäisellä kerralla ei tarvinnut ohjata namilla, vaan Justus kääntyi hypyn jälkeen keskelle estettä ja siitä sen on helppo hypätä takaisin. Otin muutaman toiston molemmista suunnista ja joka kerralla tuli onnistunut suoritus. Hienoa!

Otin Justuksen kanssa myös seuraamista, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen, kaukokäskyjä eri etäisyyksiltä ja noudon loppuasentoa. Kaikki liikkeet sujuivat hyvin ja tekeminen oli iloista, joten varsin onnistunut treenirupeama meillä!

Kävimme myös "hurvittelemassa" agility-puolella, Justuksen mielestä putki on tooosi kiva juttu ja juoksutinkin sen muutaman kerran sekä putken että pussin läpi. Hauskaa oli ja treeneille mukava päätös!

Eilen kävimme Maikun ja Wilman kanssa lenkkeilemässä samalla reitillä kuin minä kävin jouluaattona. Tälläkin kertaa saimme lenkkeillä ihan rauhassa ja koirat olivat vapaina koko lenkin ajan. Reitti on sen verran syrjässä ja huonopohjainen, että siellä ei yleensä ole vastaantulijoita. Reitillä riittää mäkiä, joten myös ihmiset saavat siellä mukavasti liikuntaa. Justus oksensi heti alkumatkasta, sai vissiin kepinpalasia kurkkuunsa tai jotain, mutta koska se oli muuten iloinen ja pirteä niin kiersimme lenkin pisimmän reitin mukaan. Koirilla riitti vauhtia lenkin loppuun asti ja autolle palattuamme päätin ottaa Justuksella vielä pari toko-liikettä. Seuraaminen sujui alkusähellyksen jälkeen hienosti ja Maikku toimi avustajana luoksetulon pysäytyksessä. Otin liikkeen kahdesti, ensimmäisellä kerralla pysähdys venyi kovastikin mutta toinen oli jo parempi. Siinä on oikeastaan se liike mitä pitää vielä hioa, muuten alkais olla valmista kisoja ajatellen.

Tänään käytiin aamulenkillä kiertämässä Petikon lenkki ja poikettiin hetkeksi metsään juoksentelemaan. Tuolla en uskalla pitää Justusta vapaana kun lenkki on niin suosittu, aina tulee ihmisiä vastaan tai vauhdilla takaa. Mäkisessä ja mutkaisessa maastossa näkyvyyskin on niin huono että vastaantulijoita ei havaitse ennen kuin on liian myöhäistä. Ihan hyvä lenkki tuostakin tuli, nyt päivällä ollaan sitten otettu rauhallisesti ja nautittu sunnuntaipäivästä. Johan tässä voi melkein ruveta odottamaan jo ensi viikonloppua...