Kovasti oli tarkoitus päivittää kuulumiset alkuviikosta, mutta en sitten ehtinyt viikolla koneelle oikeastaan ollenkaan. Viime viikonloppuna kävin nimittäin vihdoin suorittamassa Kennelliiton järjestämän Kasvattajan peruskurssinHymy Olen suunnitellut tuon kurssin käymistä jo pitkään, kun jalostusasiat kiinnostavat, mutta vasta tänä keväänä sain aikaiseksi todella ilmoittautua kurssille.

Kurssiin kuului luentoja lauantaina ja sunnuntaina sekä viikkoa aikaisemmin kotiin lähetetty kirjallinen materiaali. Viikonloppu oli kohtuullisen rankka, mutta ihan mielenkiintoinen. Kahden päivän aikana ehdittiin käydä läpi niin perusasiat koiranjalostuksesta kuin lakiasioita liittyen koirankauppaan. Oli mukava havaita että paljon tiesin ennestäänkin, mutta uutta asiaakin tuli paljon. Sunnuntai huipentui lopputenttiin, jonka läpäisin ensimmäisellä yrityksellä. Vaikka tentti ei erityisen vaikea ollutkaan, kaikki kurssilaiset eivät sitä ensiyrittämällä läpäisseet. Nyt mulla on sitten hieno diplomi todistuksena läpäistystä kurssista ja oikeus hakea kennelnimeä. Olen ajatellut hankkia itselleni tuon kennelnimen, vaikka on hyvin mahdollista että en koskaan tule kasvattamaan itse yhtäkään pentuetta.

Justuksen kanssa tultiin just metsälenkiltä, toivottavasti jätkis ei mene lenkistä yhtä jumiin kuin viimeksi. Nyt se ei mun mielestä loikkinut niin paljon hangessa vaan juoksenteli enemmän valmiita polkuja pitkin. Lenkin alkajaiseksi se sai kyllä kunnon hoffihepulin ja syöksähteli edestakaisin silmänvalkuaiset muljuen. On se vaan ihanan hölmöPusu Kävimme myös tekemässä ennen automatkaa pienen palauttavan remmikävelyn, toivottavasti siitä on apua. Ihan järkyttävä ilma on kyllä, siellä tulee kovaa ja sataa jotain vesiräntämömmöä. Ei ihan heti uskois että huhtikuu on viikon päästä jo pitkällä...