Kovasti odotettu pääsiäinen alkaa nyt olla lopuillaan. Äkkiä on päivät menneet, vaikka mitään isoa ohjelmaa ei ole ollut. Jotain pientä kuitenkin joka päivä, minkä lisäksi olemme lenkkeilleet ihan reippaasti päivittäin. Justus alkaa olla aika väsynyt kun mä olen koko ajan kotona, veikkaanpa että huomenna se huokaa helpotuksesta kun mä lähden töihin!

Eilen illalla toteutin pääsiäisen "ison projektin" eli vuorossa oli operaatio koiranpesu. Justus ei millään olisi halunnut tulla kylpyhuoneeseen kun se tiesi mitä on edessä, mutta kyllähän se sinne sitten hiipi. Justus oli kyllä tosi likainen, pesun paikka olisi ollut jo muutama viikko sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Aika mustaa vettä tuli ja se irtoavan karvan määrä... oh-my-god! Kuivaaminen alkoi ensin päättömällä pyörimisellä lakanoissa, sitten ravisteltiin ja otettiin pieni hoffihepuli, sitten taas syöksyttiin lakanoihin. Tuo osuus pitäisi saada joskus videolle, siinä olisi materiaalia hauskoihin kotivideoihin Nauru Justuksen mieletä ihanin osuus tuli viimeisenä: hiustenkuivaajalla kuivaaminen. Miten koira voikin nauttia siitä noin paljon??? Kun laitoin föönin päälle niin Justus kävi kyljelleen makoilemaan ja nautti lämpimästä puhalluksesta. Käskystä se vaihtoi toiselle kyljelle ja sama juttu. Pitäisi varmaan föönata Justusta useamminkin kun se kerran tykkää siitä noin paljon!

Tänään käytiin Malminkartanossa pyörähtämässä match show'ssa. Odottelinkin että paikalla olisi paljon koiria ja niinhän niitä oli, kaikennäköisiä ja kaikenkokoisia. Varmasti toistasataa koiraa oli tullut näyttäytymään kehässä. Mätsärissä oli erikseen veteraani-luokka, johon ei sitten ilmoittautunutkaan kuin kahdeksan koiraa. Justus sai parikseen kettuterrierin, joka kyllä myöhästyi arvostelusta sen verran että Justuksen arvostelun aikana se ei vielä ollut kehässä. Justus suoriutui arvostelusta oikein mukavasti, se tervehti tuomaria häntä heiluen ja antoi nätisti kopeloida itsensä. Muistoksi tuomari sai kasan mustaa karvaa, eilisen pesun jäljiltä karvaa putoilee edelleen ihan kiitettävästi! Tästä parista Justus sai punaisen nauhan ja terrieri sinisen nauhan. "Kilpailuluokassa" meitä oli sitten neljä koiraa ja Justus jäi tässä joukossa viimeiseksi. Olin edelleen tyytyväinen sen käytökseen, se juoksi ihan nätisti eikä rähissyt tai nuuskutellut mihinkään suuntaan. Ymmärsin että karvanlähtö oli syy sijoitukseen... Kotiinviemisiksi saimme vihreän ruusukkeen, että ei ihan turha reissu ollut :) Ei olla noita ruusukkeita vielä virallisista karkeloista saatukaan enkä tiedä tullaanko koskaan saamaankaan, joten keräillään sitten näitä mätsärirusetteja.

Tänään olisi ollut toko-treenit Heurekalla ja suunnittelin että oltais menty sinne, mutta Justus on kyllä niin väsynyt että parempi pysytellä kotona. Loppupäivä vietetään siis kotona löhöillen, sopii oikein mainiosti meikäläisellekin!