Kävimme tänään pitkästä aikaa tokoilemassa "ihmisten ilmoilla", kun olin ilmoittanut Justuksen möllitokoon Mäntsälään. Tälle päivälle osui sitten aivan järkyttävä sadekeli, vettä satoi niin että matkalla ei tahtonut eteensä nähdä. Kisapaikalla vettä satoi välillä kovempaa ja välillä vähän hiljempaa, yhtä kaikki takista oli mennyt vesi läpi jo ennen omaa suoritusvuoroa. Sadetakkia ei tullut otettua mukaan ja sateenvarjoa en omista, joten... tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Onneksi ei ollut kauhean kylmä ilma muuten.

Avoimessa luokassa oli vain kolme koirakkoa, kaikki hoffejaHymy Justuksen lisäksi taitojaan esittelivät Taija ja Mankku sekä Susanna ja Elli. Paikallamakuuseen mentiin järjestyksessä Mankku, Justus ja Elli. Alku ei luvannut hyvää, sillä Justus katseli muualle ja meni maahan vasta toisella käskyllä. Piilo oli auton takana ja lasin läpi oli hyvä katsella mitä koirat paikallamakuussa puuhaavat. Ja voi PRKL sentään, Justus lähti ennen aikojaan katselemaan että minne se mamma hävisiHuuto Lähdin ottamaan sitä kiinni, mutta se pysähtyi kun näki mut ja meni käskystä uudelleen maahan. Painelin sitten takaisin piiloon, vaikka liike oli toki mennyt jo nollille. Pian tämän jälkeen näimme lasin läpi että kentän halki, vain muutaman metrin päästä Justuksesta, juoksi pikkupoika toimittamaan jotain asiaa tuomarille/liikkeenohjaajalle! Tähän Justus ei kuitenkaan reagoinut lainkaan, joten siltä osin hieno homma!

Yksittäisliikkeissä meidän vuoromme oli ensimmäisenä, paikallamakuuseen järjestystä oli vähän muutettu Mankun ja Ellin keväisen romanssin vuoksiSilmänisku En juurikaan viritellyt koiraa ennen suoritusta ja se kyllä näkyi. Seuraaminen oli jotain ihan järkyttävää, Justus ei pitänyt lainkaan kontaktia, ei tehnyt perusasentoja, karkasi merkkiämpärille... ja mitähän muuta? Hävettää ihan. Huh. Mietin jo keskeyttäväni koko suorituksen, mutta sitten päätin että antaa mennä vaan. Liikkeestä maahanmeno olikin sitten tosi hyvä, ei ongelmia! Luoksetulossa annoin pysähtymiskäskyn sekä käsimerkillä että suullisesti, pysähtyi kohtuuhyvin ja luoksetulot olivat vauhdikkaita. Hyvähyvä! Liikkeestä seisominen muuten ok, mutta katseli alkuun muualle enkä meinannut saada sitä mukaan ja palatessani Justuksen luo se kääntyi mun mukana. Tuota se ei ole tehnyt pitkään aikaan, täytyy vähän vahvistaa tuota paluuosuutta. Nouto... varasti kapulalle ja jäi sen kanssa hengailemaan, lisäksi pureskeli kapulaa. Kaukokäskyt, hyvä tekniikka mutta tarvitsi välillä pari ylimääräistä käskyä kun katseli jonnekin ihan muualle. Viimeisenä hyppy, Justuksella oli taas ajatukset jossain muualla ja tarvitsi lisäkäskyn että ylitti esteen. Istui niin vinoon että ei olisi päässyt hyppäämään takaisin. Liikuin sitten itse sen verran takavasemmalle että hyppäsi kuitenkin myös paluusuuntaan.

Että tämmöistä. Tosi kettuuntunut fiilis oli kisan jälkeen, vaikka olihan siinä paljon hyvääkin. Justus kyllä osaa nämä liikkeet, kun vaan mulla on fiilis kohdallaan ja saan koirankin viriteltyä oikein. Paikallamakuu vähän ihmetyttää, yleensä se on pysynyt ihan hyvin paikoillaan, olisiko sitten märkä nurmikenttä tuntunut inhottavalta? Positiivista tässäkin oli että se lähti tulemaan mun perään eikä mennyt tekemään tuttavuutta Ellin kanssa, joka varmaan tuoksui kivalta kun heidän toisella nartullaan oli juoksu.

Ei kai tässä muu auta kuin treenata lisää. Justus kuitenkin osaa kaikki liikkeet, joten niitä täytyy lähinnä vahvistaa ja kiinnittää huomiota osasuorituksiin.

Justus on reissun jäljiltä melkoisen väsynyt, kisapaikalla kului aikaa yllättävän paljon ja kävimme sen jälkeen vielä lenkillä Kathrinan, Taijan ja koirien kanssa. Mä jäin vielä juoksuttamaan Justusta sinne kun muut lähtivät, pidettiin siellä vähän omaa kivaa. Loppupäivä onkin sitten kulunut löhöillessä hyvällä omalla tunnollaNauru