Tiistaina oli aika aktivoitua treenaamisen suhteen ja suuntasimme kohti Talia, jossa hoffeilla on treenivuoro tiistai-iltaisin. Ohjatut treenit ovat kesän ajan tauolla, joten jokainen treenaa siellä itsekseen. Tällä kertaa paikalla ei ollut meidän lisäksi kuin kolme hoffikoirakkoa ja yksi bortsu, joka ihastutti läsnäolijoita vauhdikkaalla menollaan.

Justuksen kanssa otin ensin hyppyä, teimme muutaman toiston eikä siinä juuri ollut huomautettavaa yhdelläkään kerralla. Seuraavaksi noutokapula esiin ja sitä heittelemään. Haa, sattuikin olemaan oikein hyväntuoksuinen paikka se missä kapulaa heitin, joten pääsin pariin otteeseen muistuttelemaan Justusta siitä mitä täällä ollaankaan tekemässä. Sain siihen sitten pari ihan hyvääkin noutoa, joten hyvä harjoitus! Nyt ei ollut varaslähdöstä tietoakaan, päin vastoin jouduin pari kertaa antamaan toisen käskyn ennen kuin lähti kapulalle. Kapulan palautus oli kyllä ihan ok, mikä oli positiivista.

Samassa kohdassa otin sitten seuraamista hihnassa, pari kertaa jouduin huomauttamaan hajujen kohdalla että "nenä kohti taivasta kiitos!" mutta sitten mentiinkin hienossa kontaktissa ohi hajuistakin. Hyvä harjoitus tämäkin!

Tässä vaiheessa otimme hoffiporukalla paikallamakuun. Justus laitettiin kahden leikatun nartun väliin ja rintamasuunta oli kohti suojelupiiloa. Muut koirat olivat alokasluokan koiria, mutta päätin että jos näyttää siltä että Justus makaa rauhallisesti niin menen piiloon. Seisoin muiden ohjaajien kanssa rivissä ehkä parikymmentä sekuntia ja Justus makasi paikallaan tosi rauhallisena. Siirryin siitä sitten piilon taakse, Pike oli luvannut pitää Justusta silmällä ja ilmoittaa heti jos se alkaa olla levoton. Mun oli tarkoitus kurkkia koiran tekemisiä piilon silmänrei'istä, mutta ne olivat niin korkealla etten ylettänyt niihinNauru Piken kanssa meillä oli näköyhteys ja hän viestitti että hyvältä näyttää, ei mitään hätää. Ja niin Justus pysyi rauhallisesti paikallaan koko kaksiminuuttisen! Ai että mä olin helpottunut ja iloinen!!! Ehkä se paikallamakuu ei olekaan niin iso ongelma kuin kuvittelin, taitaa "yllättäen" paikallamakuun ongelma löytyä narun jarruttavasta päästä... Luulen että painostin Justusta liikaa, kun oli hätä saada onnistunut paikallamakuu ennen kisoja, ja tehtiin varmaan huonoja harjoituksia jotka veivät hommaa vaan taaksepäin.

Pike auttoi meitä myös kaukokäskyissä toimimalla häiriönä koiran takana, Justus ei tuntunut edes huomaavan että takana on joku vaikka Pike mun pyynnöstä pyöritteli käsiä ympäri-ämpäri koko liikkeen ajan. Kaukokäskyissä ei siis moittimista. Pike myös käskytti meille noudon, lähinnä halusin että Justus ei lähde kapulan perään liikkeenohjaajan käskystä, mutta noissa treeneissähän se liika innokkuus ei nyt sitten ollut mikään ongelma.

Oikein onnistunut treenirupeama siis! Justus sai myös riehua patukan kanssa ja se kantoikin sitä ylpeänä ympäri kenttää. Ensi viikolla uusiksi!