Kuusi tuntia ja sitten alkaa kesälomaNauru Vähän lyhyt loma, kaksi viikkoa, on tänä(kin) vuonna, mutta parempi kuin ei mitään. Ja elokuun alussa sitten vielä yksi viikko lomaa. Mieluummin olisin lomaillut kolme viikkoa putkeen, mutta näin tällä kertaa.

Lomaa odotellessa päivät ovat jo kuluneet melkein normaaliin tapaan. Maanantaina kävimme Justuksen kanssa pitkästä aikaa mun lempparireitillä lenkkeilemässä, yleensä olemme tehneet siellä 5 kilometrin lenkin mutta nyt tyydyimme 3 kilometrin kierrokseen. Justus oli ihan reipas vaikka oli aika lämmin ja aurinkoinen ilma. Lenkiltä suuntasimme yllätysvierailulle mun siskon luo ja lapset olivat kovin innoissaan kun Justus tuli kylään. Ei musta niin väliä, pääasia että Justus oli mukanaHymy Justuksen mielestä kyläily oli kivaa, illan saldona oli mm. kebakko, karjalanpiirakka ja täytekakkua; hyvin maistui!

Tiistaina suuntasimme eläinlääkäriin poistattamaan tikkejä korvan takaa. Eläinlääkäri mietti että antaakohan Justus poistaa tikit ihan näin vaan vai pitääkö se rauhoittaa. Sanoin heti että mielellään ei rauhoitusta jos vaan onnistuu ilman. Ja onnistuihan se, ei mitään ongelmia. Justus istui lattialla, mä käänsin korvan sen pään päälle ja pidin kevyesti kuonosta kiinni ja eläinlääkäri napsi tikit irti. Kesti ehkä kaksi minuuttia ja se oli siinä. Pyysin myös lääkäriä vilkaisemaan kastraatiohaavaa, hyvältä näytti eli toipuminen on sujunut juuri niin kuin pitääkin.

Keskiviikkona lenkkeilystä ei sitten tullutkaan oikein mitään, Justus ei jostain syystä "kestä" sellaista kosteaa, nihkeää, hiostavaa keliä. Päivällä oli aurinkoista ja lämmintä, silloin saimme tehtyä lenkin ja otettua vähän toko-juttujakin, mutta illalla ilma muuttui taas nihkeäksi ja Justus perässävedettäväksi. Nyt kun muistelen viime kesää, jolloin tätä löntystelyä alkoi esiintyä, niin löntystelyt osuivat juuri tälläisiin ilmoihin. Eiköhän Justus tänäkin vuonna piristy syksyn tullen kun kelit viilenevät.

Eilen saimme tas tehtyä ihan normaalit lenkit. Justus oli iltalenkilläkin sellainen puolireipas, mutta ihan kuin siitä puuttuisi yksi vaihde. En tiedä johtuuko se kesäsäästä, kastraatiosta tai muusta toipumisesta vai alkaako se vaan tulla vanhaksi. Syksy näyttänee millä tiellä ollaan.

Huomenna alkaa kovin odotettu viikko Someron mökillä, vielä en ole ehtinyt oikein edes ajatella pakkaamista, mutta ehtiihän sitä huomennakinKieli ulkona Pitää ehkä käydä Murren murkinassa vielä aamulla, perusruokaa mulla on ihan riittävästi mutta se maistuu Justukselle vähän huonosti tällä hetkellä. Ostoslistalla on jauhettuja broilerin siipiä ja broilerin jauhelihaa, niitä kun pistää kuppiin niin eiköhän maistu.

Tälläisissä tunnelmissa tänään, seuraavat kuulumiset mökkiviikon jälkeen. Aurinkoista kesäviikkoa kaikille!