Lauantaina suunnattiin Justuksen kanssa heti aamusta kohti Tamperetta toko-treeneihin. Tampereella järjestettiin hoffien oma tokoviikonloppu, kouluttajana oli maajoukkueessakin useamman vuoden kisannut Merja Korte. Jokainen koulutettava oli saanut valita kaksi liikettä, joita haluaa treenata ja mun valintana oli seuraaminen ja luoksetulon pysähdys.

Treenit pidettiin Piffien nurmipohjaisella treenikentällä ja paikalle oli tullut seitsemän koirakkoa. Treenit pidettiin kahdessa osassa niin, että jokainen koirakko kävi kentällä ennen ruokataukoa ja sen jälkeen. Justuksen vuoro oli kuudentena ja ensimmäiseksi otettiin käsittelyyn seuraaminen. Meillä on seuraaminen ihan hakusessa tällä hetkellä, kontakti puuttuu, seuraaminen on väljää jne. jne. Kun sitten lähdin ottamaan seuraamista, oli meidän esitys vielä kauheampaa kuin olin kuvaillut. Justus vaan haahuili jossain lähettyvillä, ei tehnyt yhtään perusasentoa, ei lähtenyt mukaan seuraamiseen... AAAARGH!!!!!  Mutta saatiinpa sitten neuvoja eli epäonnistuminen oli tässä tapauksessa tosi hyvä juttu. Ja kun vähän virittelin koiraa patukalla ennen seuraavaan suoritukseen lähtemistä niin homma oli heti paremman näköistä -joskaan ei lähellekään sitä mitä piti. Neuvoja tuli sekä harjoitusten että palkkaamisen suhteen ja noilla eväillä lähden nyt sitten rakentamaan seuraamista uudelleen. Justuksellahan on joskus ollut ihan hyvä seuraaminen, joten ihan nollasta ei kuitenkaan tarvitse lähteä liikkeelle.

Iltapäivällä otin sitten luoksetulon pysäytystä. Kouluttaja sanoi heti, että hänen mielestään käsimerkki on parempi kuin suullinen käsky. Minä taas olen kallistunut suullisen käskyn puoleen koska Justus rupesi sekottamaan kaukokäskyjen istu-komentoa ja luoksetulon pysähdystä keskenään. Jossain möllitokossa se myös tuli luokse nenä maata vilistäen koko matkan eikä siis nähnyt käsimerkkiä lainkaan. Tällä treenikerralla Justus otti varaslähdön parilla ensimmäisellä yrityksellä, sitähän se on joskus harrastanut mutta aika hyvin olen aina saanut kitkettyä sen pois. Kun sitten saatiin onnistunut lähtö, Justus ei tehnyt elettäkään pysähtyäkseen. Eikä seuraavallakaan kerralla. Kaksoiskäskyllä oli jo vähän parempi pysähdys. Lopulta taivuin sitten kokeilemaan pysäytystä käsimerkillä -ja koirahan pysähtyi kuin seinään. Kai mun on sitten kuitenkin otettava käsimerkki käyttöön ja tehtävä Justukselle selväksi käsimerkkien erot.

Kaikenkaikkiaan oli tosi mukava päivä Kouluttaja oli sekä mukava että pätevä ja muidenkin koulutettavien katselemisesta sai ideoita ja ajatuksia omaan tekemiseen. Itse olin tosi tyytyväinen Justukseen, se oli tosi pirteä ja innokas ja käyttäytyi kaikin puolin fiksusti koko ajan. Tuntuisi myös että se haisteleminen ja nuuskutteleminen on nyt jäänyt, se ei juurikaan laittanut nenäänsä maahan vaikka kenttä oli tosiaan nurmikenttä, jolla varmaan hajuja riitti.

Tampereelta palattuamme huomasin että Justus nuolee vasenta etutassuaan oikein urakalla. Ei tarvinnut paljoakaan tutkimista kun näin että se melkein kuukausi sitten lohjennut kynsi on nyt haljennut kunnolla. Tänään sitten soitin Justukselle lääkäriaikaa ja huomenna mennään näyttämään kynttä, joka varmaan pitää taas poistaa. Voihan vee sanon minä No, pääasia että koira tulee taas kuntoon. Noi kynsijutut on vaan inhottavia kun ne on niin kipeitä ja ennen kaikkea en yhtään tykkää että Justus joudutaan taas rauhoittamaan.

Viikko sitten lauantaina kävin Korsossa kuuntelemassa Heti ry:n luentoa koiran luonteesta. Oli jälleen ihan mielenkiintoinen luento! Kyllähän sieltä kaikenlaista jäi mieleen ja tuli paljon ajateltavaa. Ei ole helppoja noi luonneasiat jalostuksen kannalta, kun edes määritelmää "hyväluonteinen koira" ei kukaan pysty yksiselitteisesti määrittelemään. Hoffifoorumillakin on mielenkiintoista keskustelua hoffien luonteista ja käyttöominaisuuksista, muutaman kerran on tehnyt mieli repiä hiuksia päästään kun on joidenkin mielipiteitä lukenut... Ensi lauantaina pääsenkin sitten katsomaan pk-hoffeja tositoimissa, kun Espoossa järjestetään hoffien pk-mestikset ja olen lupautunut sinne henkilöryhmään pyörimään. Harvemmin on tullut käytyä pk-kisoja katsomassa, joten kiva senkin puolesta nähdä mikä siellä on meininki! Lauantaita odotellessa siis