Ihan ensimmäiseksi, hyvää vuotta 2010 kaikille! Meillä uusi vuosi on tuonut tullessaan sellaisen elämänmuutoksen, että mä palasin takaisin työelämään. Uudessa työssä olen ihmetellyt asioita nyt kaksi päivää ja ensimmäisen päivän epätoivo vähän hellitti seuraavana työpäivänä -ehkä mä osaan joskus tehdäkin siellä jotain. Näillä näkymin töitä on tiedossa toukokuun viimeiseen päivään saakka, jatkoa en vielä mieti enkä stressaa, sen näkee sitten!

Justuksen kanssa jouduimme käymään jälleen eläinlääkärissä välipäivien aikana, kun marraskuussa varpaidenväliin ilmestyneet patit alkoivat jälleen vaivata. Diagnoosiksi tuli furunkuloosi ja vaivaa yritetään selättää tujulla 30 päivän antibioottikuurilla (4 tablettia päivässä) sekä kahdesti päivässä varpaidenväliin laitettavalla Fuciderm-salvalla. Tassut pitää myös pestä kahdesti viikossa desinfioivalla shampoolla. Hoito on selvästi auttanut kun patit ovat melkein jo poissa eikä varpaanväli enää punoita juurikaan, mutta toista tassua Justus nuoleskelisi kovin mielellään, joten olen joutunut pitämään sillä kauluria. Justus on myös eliminaatiodieetillä, tällä hetkellä se syö ainoastaan kanapohjaista ruokaa. Furunkuloosi on siitä kiusallinen vaiva, että se uusii todella helposti eikä sen aiheuttajaa välttämättä saa koskaan selville. Eläinlääkärikin ihmetteli että mistä furunkuloosi tulee kun Justuksella ei ole aikaisemmin moista vaivaa ollut, sen vuoksi pyritään selvittämään ruoka-allergian mahdollisuuttakin. 

Muuten Justus voi hyvin, virtaa riittää eikä pakkanen tunnu missään Aikaisempina vuosina sillä on ruvennut tassut palelemaan kun pakkanen on lähestynyt -20 astetta, mutta tänä vuonna se on kestänyt hyvin normaalilenkkeilyn pakkasessakin. Mun pitäis vaan muistaa ottaa lenkeille mukaan toinenkin pari hanskoja, sillä Justuksen mielestä mun hanskan kantaminen on hirmu kivaa ja se kiskookin hanskan pois mun kädestä melkeinpä joka lenkillä. Siinä on sitten muilla ulkoilijoilla ihmettelemistä kun kuljen käsi paljaana pakkasessa Hanskan kanssa saa myös hyvin aktivoitua koiraa kun pudottaa hanskan sopivassa kohdassa ja laittaa Justuksen etsimään sitä. Hanskan löydyttyä sitä usein "juhlistetaan" pienellä hoffihepulilla, mikäs sen hauskempaa!

Vähän ollaan otettu treeniäkin silloin tällöin, seuraamista, jääviä liikkeitä ja luoksetuloa ulkona ja kaukokäskyjä sisällä. Ollaan kokeiltu voittajaluokan kaukokäskyjäkin, istu-seiso ja maahan-seiso sujuvat jo hyvin lähietäisyydeltä mutta seisomasta istuminen ja maahanmeno vaativatkin sitten PALJON treeniä jos niitä alkaisi oikeasti opettelemaan. Voittajaluokkaanhan me ei olla koskaan menossa kisaamaan, mutta kun Justus tykkää tehdä hommia niin ihan kiva kokeilla välillä jotain uusiakin juttuja. Vaikka olishan niissä avoimen luokan liikkeissäkin hiomista jos aiotaan sitä TK2:sta metsästää vielä tänä vuonna, mutta ehtiihän sitä...