Huokaus... tämä blogi vaikuttaa lähinnä sairauskertomukselta. Jotenkin en kuitenkaan osaa pitää Justusta erityisen sairaana koirana, ehkä meidän elämä on sitten vaan niin tylsää että muutakaan kirjoitettavaa ei ole. Tämänhetkinen tilanne on joka tapauksessa se, että olemme menossa uudelle käynnille Aistiin ensi viikon tiistaina. Justuksen jalka on nyt jonkin aikaa toiminut mun mielestä entistä huonommin (ajoittain ontunut lenkillä, jalka jää välillä omituisiin asentoihin jne.) ja koska jotain vikaa koirassa on oltava, haluan että sen syytä yritetään löytää. Toiveissa tietenkin olisi että sille vialle voitaisiin myös jotain tehdä.

Pari viikkoa sitten käytin Justuksen uimassa parina iltana ja sen jälkeen jalka tuli selkeästi huonommaksi. Itseäni saan varmasti tuosta syyttää, sillä heitin Justukselle vedessä keppiä ja se lähti aika rajusti sen kepin perään. Ensimmäisenä iltana se sai myös melkoisen hepulin uimisen jälkeen, tiedä sitten minkä verran se riekkuminen kipeytti sitä. Positiivista on ollut se, että kun Justus on ollut kipulääkekuurilla ja minilenkeillä, se on mielestäni tullut paremmaksi. Tuntuisi siis, että se kyllä "vastaa" johonkin hoitoon. Viime viikolla se ei sitten muutamana päivänä venytellyt laisinkaan ja eräänä aamuna se teki äkkipysähdyksen portaissa ja näytti selkeästi siltä että johonkin sattuu. Sen jälkeen ei olla kotona kiivetty portaita, mutta ulkona jotkut sellaiset muutaman askelman portaat sujuvat ihan hyvin. Nyt sitten odotellaan (kauhulla jälleen kerran) tiistaita ja katsotaan millaiset ajatukset on sen jälkeen.

Olen yrittänyt keksiä Justukselle jotain pientä tekemistä joka päivälle. Välillä se on saanut etsiä nameja kotona tai ulkosalla, välillä on tehty kaukokäskyjä. Nameilla täytetty pullo on edelleen hirmu kiva ja ruskealta matolta se ei meinaa millään löytää nappuloita -kannattaiskohan käyttää nenää silmien sijaan? HölmöläinenParina päivänä Justus on riehaantunut kunnolla kun sisälle on tullut kärpänen, onneksi olen saanut hätisteltyä köyhän ystävät ulos ennen kuin Justus on satuttanut itsensä kärpäsjahdissa.

Viime viikonloppuna oli vuorossa Tervakoski-tapahtuma eli lauantaina hoffien tokomestaruus ja sunnuntaina hoffien päänäyttely. Justus oli viikonlopun hoidossa mun vanhempien luona, joten sain itse keskittyä hengailemiseen Terviksellä. Olihan siellä taas nähtävänä monenmoista hovaronttia ja paljon tuttuja. Itselläni vähän oli mieli maassa Justuksen vuoksi, mutta kyllä se fiilis siitä koheni. Lauantaina Niina ja Basti korkkasivat kolmannen peräkkäisen tokomestaruuden ja olivat lähellä jättipottia myös sunnuntain näyttelyssä, kun Basti ravasi itsensä paras uros -kehässä toiseksi! Huikea Tervis-viikonloppu heille jälleen kerran! Sunnuntai huipentuikin sitten kasvattajakisaan, jossa Majja kolmen tyttärensä kera toi Kathrinalle kasvattajaluokan voiton. Hyvä tytöt, onnea Kathrina!

Huomenna lauantaina olis tarjolla paikallamakuutreenit tässä lähistöllä, katsotaan olisinko niin reipas että saisin raahauduttua paikalle. Justus pääsisi pitkästä aikaa tekemään jotain "oikeasti" ja haistelemaan vieraita hajuja. Ihanaa kun helteet on edes vähän helpottaneet, mutta kuitenkin on vielä lämmin!