Ei paljon huvita katsella ulos ikkunasta, kun koko päivän on ollut pimeetä ja vettä satanut. Nähtiin tuossa lenkillä yksi naapurin rouva joka kysyi että ollaanko me oltu jossain reissussa, kun ei ole kämpässä ollut valojakaan. Valot on ehkä ollut, jollen ole juuri silloin fiilistellyt kynttilän valossa, mutta verhot visusti kiinni. Voi ainakin kuvitella että olis talvi... Pitäsiköhän hankkia jotkut sellaiset kuvalliset rullaverhot, yhdessä huoneessa vois olla lumiukkomaisema ja toisessa lumihiutaleita? Joooo...

Eilen oli kuitenkin hirmuisen mukava päivä, vaikka keli ei suosinut silloinkaan. Käytiin nimittäin Steinroller-porukalla kokeilemassa vähän rakennusetsintää (siis koirat etsivät ihmisiä rakennuksesta, me ihmiset osattiin hienosti suunnistaa oikean rakennuksen luo!) ja sitten vähän pikkujouluiltiin hyvän syötävän merkeissä. Rosalle ja Masille iso kiitos tilaisuuden järjstämisestä ja kaikille osallistujille kiitokset mukanaolosta, hauskaa oli :)

Olimme saaneet käyttöömme tyhjillään olevan toimistorakennuksen, jossa oli pitkät käytävät ja sen varrella monia lähes tyhjiä huoneita, jotka tarjosivat hyviä piiloja maalimiehille. Ensimmäisenä taitojaan pääsivät näyttämään Jedi ja Indy, jotka olivat harjoitelleet etsintää aikaisemminkin ja maalimiehet löytyivätkin hienosti. Seuraavaksi vuoroon pääsivät pennut Ooga, Oona ja Alma. Pennuille otettiin ensin makkararinkiä ja sitten helppoja etsintöjä näkölähdöllä. Tosi reippaita pentuja kaikki, yhtään eivät arastelleet ihmisiä tai ympäristöä!

Pentujen jälkeen oli Justuksen vuoro. Se on käynyt etsintähommissa vain kerran aikaisemmin ja mä olen suhtautunut sen etsimiskykyihin vähemmän optimistisesti, sillä kotona se ei löydä mua oven takaa!!! Höntsi mikä höntsi :) Nyt lähetettiin ensimmäinen maalimies näkölähdöllä piiloon, mutta tuotiin Justus hetkeksi pois lähtöpaikalta ja palasin sitten samaan paikkaan lähettämään koiran etsimistyöhön. Vauhdilla se lähtikin ja paineli pitkin käytävää, maalimies olisi ollut heti ensimmäisessä huoneessa. Hajuja oli varmaan koko käytävän täydeltä kun me olimme porukalla kävelleet pitkin ja poikin edellisten koirien kanssa ja Justus kävikin tarkistamassa huoneita sieltä täältä. Löytyihän se maalimieskin vihdoin ja purkista tuli paljon herkkuja :) Kaksi muuta maalimiestä oli tällä välin mennyt piiloon ja lähetin Justuksen etsimään heitä. Yhdessä huoneessa Justus selkeästi sai hajun maalimiehestä, mutta kesti jonkun aikaa ennen kuin Venla-tyttö löytyi kaapista. Hienosti jätkis kuitenkin Venlan löysi, kun ollaan tosiaan sen verran vähän tätä lajia harjoiteltu. Kolmas maalimies olikin sitten pilkkopimeässä huoneessa. Siellä varmaan rakennuksen ilmanvaihto vei hajuja vikasuuntaan, kun Ritva sanoi Justuksen kahteen kertaan ohittaneen hänet lähietäisyydeltä, mutta molemmilla kerroilla nenä ohjasi Justuksen samaan (väärään) paikkaan. Pienen ääniavun kanssa Ritvakin sitten löytyi ja taas tuli herkkuja oikein urakalla! Olin oikein tyytyväinen Justukseen, ei kai senkään nenä vain koristeena ole :)

Justuksen etsimisvuoron jälkeen kävin sen kanssa taas ulkona vähän kävelemässä, ettei se joutunut koko päivää odottamaan autossa. Etsintää kävivät suorittamassa vielä Lennu, Nasse, Juttu, Alpo, Hilda, Majja, Ramses ja Riemu. Kaikki suoriutuivat osuudestaan hienosti ja oli mielenkiintoista seurata miten eri tavalla koirat toimivat. Kaikki halukkaat ohjaajatkin pääsivät kokeilemaan maalimiehenä oloa.

Etsintöjen päätyttyä suuntasimme pikkujoulukesteille ja pääsimmekin herkuttelemaan kanasalaatilla, hedelmäsalaatilla, mustikkapiirakalla ja jouluisilla karkeilla muun muassa. Hyvää oli ja seura mainiota, joten oli harmi että jouduin lähtemään heti ruokailun jälkeen. Rosan näyttämä videokin oli ihanan jouluinen ja talvinen!

Tänään on sitten ollut totaalinen plääh-fiilis. Töistä tullessani mieliala kyllä kohosi, kun Justus oli niin kovin iloinen että tulin kotiin. Kun toinen kellahtaa selälleen rapsutettavaksi ja häntä huiskaa niin eihän sitä voi kuin hymyillä :) Tunnin lenkki reippailtiin sateessa, nyt koiranruokaostoksille Murren Murkinaan ja illalla vielä yksi lenkki. Silloin sade on varmaan jo loppunut...ihan varmasti...