Kyllä, noilla sanoilla kommentoitiin Justusta eilen eläinlääkärissä! Ja juuri tuolla tavalla Justus siellä käyttäytyikin, jos se olisi käyttäytynyt vielä paremmin niin se olisi ollut lelukoira -eikä edes paristoilla käyvä sellainen. Mä olin niiiin ylpeä siitä!

Niin, käytiin siis eilen jälleen eläinlääkärissä. Justus piti rokotuttaa ja lisäksi halusin sille kunnon terveystarkastuksen, koska se on toisinaan käyttäytynyt vähän omituisesti. Tämä omituisuus on näkynyt lenkeillä ja on ollut tosi ajoittaista. Yleensä Justus liikkuu reippaasti lenkeillä ja kulkee normaalisti aina mun edellä, mutta tuossa loppukesästä se teki lenkeillä toisinaan sitä että yht'äkkiä rupesi löntystelemään hitaasti, pää roikkuen, melkein apaattisen oloisena. Tätä vaihetta ei koskaan ole kestänyt kauaa, ehkä vain parisataa metriä ja loppulenkki on sujunut taas normaalisti. Seuraavana päivänä (tai jopa samana päivänä) Justus on sitten tehnyt reippaana ja pirteänä kunnon metsälenkin, eikä se muutenkaan ole mielestäni vaikuttanut väsyneeltä edes löntystellessään. Joka tapauksessa aina kun noin kävi mulla hyppäsi pelästyksestä sydän kurkkuun, kun tuo ei todellakaan ole normaalikäytöstä Justukselle. Syksyn aikana tätä on ollut mielestäni vähemmän tai ei ollenkaan, mutta nyt taas löntystelyä on esiintynyt ajoittain.

Nyt sitten halusin eläinlääkärin mielipiteen asiasta, että onko Justuksessa jotain (ehkä isomminkin) vialla. Olen aikaisemminkin maininnut tuosta eläinlääkärille, mutta vastaus oli vain että tuskin tarvitsee olla huolissaan. Tällä kertaa suuntasimme Mevetiin ja saimmekin erinomaista palvelua. Oli ihanaa kun eläinlääkäri oikeasti kuunteli mitä mä sanoin ja otti oireet tosissaan. Kun olin kertonut asiani lääkärille, hän sanoi heti että epäilee eturauhasen oireilevan. Pissavaikeuksia tms. Justuksella ei ole ollut, mutta eturauhanen voi kuulemma oireilla tosi erilaisilla tavoilla. Eturauhas tutkittiin nyt käsin kunnolla ja lääkärin mukaan se oli ehkä hieman suurentunut ja pinkeä, mutta täysin symmetrinen eikä mitenkään poikkeava vanhemman uroksen eturauhaseksi. Mitenkään se ei myöskään kipuillut. Kastraatioon ei ole toistaiseksi tarvetta, mutta jos oireet yleistyvät niin asiaa katsotaan uudelleen.

Lääkäri tutki myös Justuksen selän ja lonkat ja kokeili takajalkojen refleksit tassuja kääntämällä, niissä ei ollut mitään vikaa. Sydän lyö hyvin ja voimakkaasti. Hampaissa olevat reiät eivät myöskään anna aihetta toimenpiteisiin niin kauan kun ne eivät aiheuta oireita (edellisessä eläinlääkärissä suositeltiin poistamista kohtapuoliin, hinta-arvio 400 euroa...). Korvan taakse tullut "pattirypäs" jota luulin ensin punkiksi on syylä ja selän pallukka koteloitunut talirauhanen.

Justukselta otettiin myös verinäyte kilpirauhastestejä varten, niistä saadaan tulos joko perjantaina tai alkuviikosta. Muuten Justus oli siis erinomaisessa kunnossa ja multa putosi kivi sydämeltä, olin ollut jo tosi huolissani että Justuksella ei ole kaikki kunnossa. Nyt vaan seurailen tuleeko jotain kummallisia oireita, jos ei niin ei muuta kuin mennä porskutetaan entiseen malliin!