Mä olen ollut nyt kotona kuun vaihteesta saakka ja päivät kuluvat nopeasti. Päivärytmi on siirtynyt iltapainotteiseksi, valvon myöhään ja nukun pitkään. Toisinaan on kyllä ollut pakko herätä aamulla kuuden aikoihin ulkoiluttamaan Justusta, sillä se nukkuu iltaisin usein niin sikeästi, että en ole raaskinyt herättää sitä yöpissalle puolen yön jälkeen.

Päivisin ollaan sitten käyty lenkkeilemässä, ensin aamulla (no okei, yhdentoista maissa..) kaksin ja illansuussa sitten monesti jonkun kaverin kanssa. Ollaan käyty Petikossa, ollaan käyty metsässä, ollaan käyty katselemassa uusia reittejä kotimaisemissa. Pari kertaa olen tehnyt sille pientä esineruutua ja Justus on käynyt etsimässä mun hanskoja pusikoista. Yhtenä päivänä tein sille pienen jäljenkin nurmikolle ja Justus selvitti sen oikein mainiosti, nenäkin osoitti oikeaan suuntaan eikä taivaalle. Kivaa on ollut. Justuksen ehdoilla mennään, niinä päivinä kun se on ollut vähemmän innokas ollaan otettu rauhallisemmin ja niinä päivinä kun virtaa riittää ollaan sit rymytty pitkin pusikoita. Onneksi jälkimmäisiä päiviä on ollut enemmän!

Pari viikkoa sitten Justus liikkui pari päivää jotenkin epäpuhtaasti, katsoin että ontuuko se mutta en sitten osannut edes päättää ontuisiko se vasenta vai oikeaa etujalkaa. Luulen että se ei varsinaisesti ontunutkaan, mutta ei kuitenkaan liikkunut ihan normaalisti. Omituinen liikkuminen loppui kuitenkin ihan yht'äkkiä kuin oli alkanutkin, joten epäselväksi jäi mistä oli kyse. Kävin tuon jälkeen ostamassa Justukselle Cartivetia, katsotaan onko sillä mitään vaikutusta Justuksen liikkumiseen. Kyllä vaan munkin on myönnettävä, että Justus ei ole enää ihan nuori, vaikka se monesti ihan kakaramaisesti käyttäytyykin

Lauantaina kävimme Niinan kanssa kiertämässä autokauppoja ja se olikin varsin hupaisaa puuhaa! Tärkeintä oli löytää auto jossa olisi tarpeeksi iso tavaratila kahdelle hoffille. Älkää riemastuko, mulle ei ole tulossa toista hoffia eikä sen puoleen uutta autoakaan, Bastille ja Femmalle sitä tilaa etsittiin. Monessa ulkoapäin ison oloisessa autossa oli yllättävän pieni tavaratila, mutta kyllähän sieltä muutama malli löytyi joka mekin hoffiautoksi kelpuutettiin.

Autojen tutkiskelun jälkeen hain Justuksen mukaan ja ajettiin Keimolaan lenkkeilemään. Ensin kierrettiin 2km lenkki Justuksen ja Femman kanssa koirat vapaana, sitten vaihdettiin lenkkikaveria ja tehtiin Justuksen ja Bastin kanssa 5km lenkki koirat kiinni. Femma koitti kovasti saada Justusta leikkimään ja muutaman kerran ne siinä vähän yhdessä kirmailivatkin, mutta enimmäkseen Justus vaan ärähteli Femmaa pysymään kauempana. Pitempi lenkki etenikin sitten melko mutaisissa merkeissä ja muuttui extreme-lenkiksi kaupunkilaisille kun keskellä lenkkipolkua seistä möllötti peura! ONNEKSI koirat olivat hihnassa, muuten olisi koirat menneet elukoiden perässä metsään, sen verran kova yritys perään oli nytkin molemmilla koirilla. En tiedä oliko niitä peuroja siinä isompikin lauma, me nähtiin niitä nyt kaksi. Tiedossa oli että tuolla on sekä peuroja että hirviä ja monesti Justus on ottanut metsästä hajua eli niitä on varmaan ollut lähellä, mutta nyt oli eka kerta kun metsäneläimiä näkyi poluilla. Oikein mukava lauantaipäivä, kiitokset Niinalle seurasta ja ohjelmasta!