Kyllä, elämää on ollut leirin jälkeenkin -meillä tosin vähän hiljaista, kun en millään meinannut toipua leiristä () ja sitten viikonloppuna iskikin flunssa päälle. Ei possunuhaa kuitenkaan, ihan tavallinen lentsu vaan. Sitä kuitenkin parantelen nyt kotona, loppuviikosta työkaverit pääsevät varmaan kuitenkin kauhistelemaan kuuluisaa Lilli-yskää 

Niin, se leiri.. Perjantai-iltana oli jo pimeää kun saavuimme Lintukotoon, joten silloin ei ehtinyt kauheasti mitään puuhastella. Pikainen koiran ulkoilutus, sitten saunaan ja loppuilta nuotiolla. Tai yön puolellehan se meni, kun kello oli yli kaksi kun viimein suunnistimme nukkumaan. Naurulihakset olivat nuotiolla kovilla ja grilliruoka maistui, kiitoksia vaan meikäläisen herkkusieniä ja makkaroita käännelleelle (onpa omituinen sana, voiko noin kirjoittaa???) Vekulle!

Lauantaina lähdimme Justuksen kanssa jälkimetsään. Justuksen kanssa ei ihan kauheasti ole jälkiä tehty, mutta ongelmaksi on kuitenkin muodostunut hirveä kiire, säheltäminen ja "korkealla nenällä" työskentely. Emon ja Teean opastuksella päätimme, että Justukselle tehdään sen elämän ensimmäinen vieraan talloma jälki ja annetaan sen vanhentua kunnolla. Teea lähti sitten tekemään Justukselle jälkeä ja minä puolestani Teean Miina-koiralle. Justuksen jälki sai vanhentua ehkä 45 minuuttia ja sitten vaan kokeilemaan miten homma sujuu. No, kyllähän Justus meni jäljen läpi ja löysi matkalta kaikki kolme namipurkkia. Se ei ollut niin kiireinen kuin yleensä ja käytti kyllä nenäänsä, mutta otti hajuja ilmasta. Ennen viimeistä purkkia se kadotti jäljen täysin, mutta sai jo kaukaa hajun purkista, jonka se sitten löysikin. Justuksen kanssa jälkeä on tosiaan tehty ja tullaan tekemään harvakseltaan, mutta jotenkin sille pitäisi nyt saada päähän se, että tarkoitus on jäljestää eikä haahuilla nenä kohti taivasta. Täytyy nyt katsoa miten lähden ongelmaa työstämään, ehkä täytyy ottaa monta askelta taaksepäin ja lähteä melkein alkeista uudestaan liikkeelle.

Viikonlopun aikana Justus sai käydä useampaan kertaan uimassa, mistä se tapansa mukaan tykkäsi kovasti. Uimisen jälkeen oli sitten taas hoffihepulin vuoro, onneksi tuolla oli tilaa hepuloida Kävimme myös kokeilemassa agility-esteistä ihan vaan hyppyä sekä putkea, joka on Justuksen mielestä tosi hauska! Toko-treenailu jäi tällä kertaa vähäiseksi, mutta noutoa kokeilin vieraalla kapulalla, siinä ei ollut mitään ongelmaa. Naurulihakset olivat jälleen koetuksella sekä leiriolympialaisissa että iltanuotiolla, josta lauantaina poistuin nukkumaan "jo" yhden korvilla.

Kaikenkaikkiaan tosi onnistunut viikonloppu, järjestelyt toimivat, ohjelmaa löytyi jos jonkinlaista, väkeä oli paljon ja se ruoka... vieläkin tulee vesi kielelle sitä muistellessa Kovasti siis kiitoksia leiristä Kathrinalle, Emolle, Vekulle ja ruuasta vastanneille Sakelle ja Tuijalle!

Justus alkaa selkeästi piristyä kun ilmat ovat viilenneet. Olemme käyneet pitemmillä lenkeillä sekä "meillä että muualla", nyt tosin pitää ottaa rauhallisemmin kun oma kunto ei kestä edes normaalilenkkejä. Tänäkin aamuna käytin sitten Justuksen metsäreitillä jossa se sai olla vapaana, niin koira sai liikuntaa ja itse sain kävellä hissukseen eteenpäin. Auton peräkontista löysin pitkästä aikaa narupallon ja sehän oli Justuksen mielestä tosi makea lelu Tosin se kuljetti lelua siitä narusta ja kun kiskottiin sitä kilpaa niin pallo heilahteli Justuksen päähän, mutta eipä se tuntunut tuota häiritsevän.. huvinsa kullakin